tirsdag 25. januar 2011

Er jeg virkelig i Ghana?

Kristin, Camilla og meg kom oss godt gjennom en lang reisedag i går og blei møtt på flyplassen av Petrus som skal være bossen vår det neste halve året. Jeg har stor tro på Petrus, han virket som en sympatisk og god mann!

Petrus kjørte oss til huset vårt hvor vi blei møtt av John som deler kjøkkken og stue med oss. Og huset vårt er flott, vi har vifte i taket, vann i dusjen, vannklosett, kjøleskap, steikovn osv... John delte ut en iskald halvannenliter med vann til hver av oss: "this is tradition", sa John. Og det smakte fryktelig godt med vann. 29 grader kom vi til, til tross for at klokka var rundt ti på kvelden! Vi var slitne, mette av flymat og så for oss soving som neste aktivitet, men da var det klart for middag - også en tradisjon i Afrika når det kommer nye mennesker, sa John. Søstra hans hadde laga deilig grønnsakstomatsaus til ris og kylling!

I dag våkna vi av Hana som sa "KYKKELIKY" mange mange ganger fra klokka seks. Først blei jeg sur, og etter å ha plugga i musikk så måtte jeg bare le. Jeg følte hana konkurrerte med Daniel Benjamin om hvem som kunne lage mest lyd.

Ellers har dagen i dag gått til: frokost  - som vi også fikk servert av John, luksus!
Så kom huseiern vår, Francis og snakka litt penger og sånn. Så blei Kristin, Camilla og meg med i bilen uten å helt vite hva vi skulle. De kjørte oss til et svært kjøpesenter, det største i Ghana tror jeg ca. Der tok vi ut husleie-penger til Francis - etter mye styr for både Camilla og meg hadde problemer med korta våre - og kjøpte mat.

Da vi kom tilbake spiste jeg nista som jeg smørte i gårmorges, grovbrød med brusost og leste litt bok ute i skyggen.

Så slik er livet hittil, men jeg føler ikke jeg har kommet såpass inn i Ghana bare av en halv dag at jeg kan fortelle deg hvordan jeg trives. Jeg smiler mye, og koser meg, men jeg er fremdeles spent og aner ikke hvordan detta kommer til å bli!

Jeg har flere bilder jeg tenkte å legge inn, men det var bare det første som ville laste seg inn: mitt prinsessetelt


Nå nærmer klokka seg fem og vi skal våge oss ut av portene, ut i den store verden for å se oss om og finne mat!

6 kommentarer:

Arne sa...

Nice! Eg glede meg t oppdatering!

Maria sa...

Jeg vil lese mer! Du må lage videoblogg :D Savna deg på frokostfilm i dag, og nå også egentlig. Glad i deg, lille syster <3

Mamma sa...

Takk for meldinga i natt om at du var vel framme! Og så moro at du har skrevet her alt. Dette høres jo veldig bra ut så langt. Jeg følger spent med videre!
Mamma-klem

stinekarin sa...

DU E I GHANA! Gurimalla. E så utrolig spent på å høre om alt du kommer til å oppleve! Merker at eg egentlig bare har lyst til å sette meg på første fly og besøke deg, men skal prøve å styre meg. Lov meg at du husker på oss her hjemme i det kalde nord, som lurer på kordan det går med deg ( = masse blogging + skype!)

:)

galehuset sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Hanna sa...

:)