onsdag 25. mai 2011

Liker livet.

For to dager sida blei jeg tjuetre år. Jeg var heldig som fikk bli tjuetre år i Ghana sammen med de fine menneskene jeg er her med, og som jeg har blitt kjent med her. Første glede var da Camilla ropte på meg og sa jeg måtte komme opp på takterassen. Der hadde ho ordna i stand. Jeg lar bilde snakke. Senere på dagen, etter neglfiksing og isspising med Camilla og lesing av uhorvelig mange facebook-meldinger dro vi på minigolf. Jeg fikk bevist for alle at jeg suger i minigolf, meen hyggelig var det da. Kvelden blei brukt til henging, snakking, latter og dans (litt ufrivillig dans) på en pub i byen. Jeg fikk bursdagssang med lys i hendene til tre søte jenter, jeg fikk bursdagssang på libanesisk vis - en libaneser som var der satt på den mest grelle bursdagssangen jeg noensinne har hørt! Og jeg fikk bursdagssang fra hele, fine gjengen! Det var en god blanding av venner fra Ghana, venner fra Norge og et par venner fra andre land. En fantastisk gjeng å feire burdagen min med! Da klokka nærmet seg midtatt blei det stemning for å forflytte oss. Et forlag om et annet utested kom, jeg skjøyt inn, bare på tull, "let's go to the beach!". Hurra for mennesker som tar min tull seriøst! Elsker det, vi var sånn åtte stykker som reiste dit og vi var nesten de eneste på stranda. Stjerneklart og måneskinn, og sus av bølger. Vi spilte fotball med en ødelagt lekeball. Vi spinna rundt til vi falt om. Vi lekte kongen befaler. Jeg storkoste meg og var meget takknemlig for dagen og alle som hadde kommet for å være sammen med meg. For å toppe det hele begynte regnet å falle akkurat i det vi satt oss inn i taxien, taxisjåføren hadde usb-inngang i annlegget sitt, så jeg fikk lov å sette på min musikk. Det blei Gåte sin nattasang, Gjendines bånsull, som tok oss gjennom regnet til våre senger.
Sa en litt mer voksen jente.

Og jeg avslutter innlegget med å gi deg denne sangen. Det er min favoritt av sanger som blir spilt på gata. Det en ubeskrivelig følelse, å gå bortover og høre Demarco synge at han elsker livet. Den skaper glede overalt. Jeg har sett små unger danse til den. Jeg har sett skoleungdom gå ut av skolebygningen og synge sangen. Nei, jeg elsker ikke alltid livet mitt, jeg er et vanlig menneske med både fine og dumme stunder. Men denne sangen gjør noe med humøret selv i dumme stunder. Mmmm! 


3 kommentarer:

Hanna sa...

:) Hørtes ut som en fin bursdag! Fina

Marit sa...

Liker at du har det så godt! to uker igjen, gjør mye flott! :)

Herdem;DD sa...

åååå den sangen er så fin Gunhild;DD håper dere koser dere gløgg der nede, her hjemme er det dessverre til gamle rutiner for lengst;C savner Ghana!! hils masse til Eva og dem så sees vi kanskje plutselig;DD