mandag 8. juni 2009

Musikk og sånt

Jeg hører litt på radioen. Sånn nå og da. Og da får jeg selvsagt høre mye av musikken som er på topp nå om dagen, til stor fornøyelse innimellom, men noen ganger må jeg bare skru hele boksen av.

Hendelse:
Radioen spiller en sang, den er ikke noe bra, men vokalen høres litt kjent ut så jeg blir intressert.. når sangen er ferdig sier dama (eller mannen, det har jeg ikke mulighet til å huske) "Dette var Kings of Leon med Use Somebody". Oiiii, tenker Gunhild. Dette var da ikke likt i det hele tatt. Kings of Leon er en artist jeg har satt høyt på lista mi, med sanger som Milk, Red Morning Light og Happy Alone. Sanger som er sære, fengende og veldig god rytme. Hvordan klarer et slikt band og skape musikk som Use Somebody?!
De første gangene jeg hørte sangen tenkte jeg det var greit, det må jo være kjedelig for bandet og hele tida produsere lik type musikk, og de er selvsagt ikke de eneste som har beveget seg i sjangerene. Men etter å ha hørt sangen noen ganger gikk jeg fryktelig lei. Nå får jeg bare skru av radioen og sette på en av de eldre sangene.
Og slik er vel livet, kommersielt, alle skal kunne like alt.
I tilleg til at band og artister ikke helt skjønner når de bør gi seg. Grenn Day. Big Bang. U2.

La oss bare bevare minnene!7 kommentarer:

Hanna sa...

Syns du "Use Somebody" er en så dårlig sang? Jeg syns den er helt grei, litt fin, men mangler særpreg. Men syns skiva er helt grei pluss. Selvom jeg foretrekker Aha Shake Heartbreake (som er den eneste jeg har hørt i tillegg til den nyeste.
Preben mener det ikke er mulig å lage god musikk i nåtiden fordi det alltid vil gå over til å handle om penger.
Men det som er så rart er det med kommersitet (er det et ord..?)For tenk hva som var komerst på 60- og 70-tallet..? Beatles, for eksempel. De var jo kjempestore, og alikevel lagde de bra musikk. Vi har diskutert dette litt på skolen. Det er rart..

Gunhild sa...

takk for god tilbakemelding, Hanna! (:
Jeg syns den er kjedelig. Og Sex on Fire er enda litt mer kjedelig! Har ikke hørt på skiva, da, så kanke utale meg om den.
Ja, det er rart det der med "kommerstitet", men jeg føler nesten at alt er gjort. Det produseres selvsagt god musikk fremdeles, men innbiller meg det er mye vanskeligere å være nytenkende i dag, da. På en måte.

Maria sa...

Jeg blir bare oppgitt over nye Kings Of Leon. Har ikke hørt på albumet, men er ikke noe glad i Use Somebody og Sex On Fire ihvertfall. OMG

Hanna sa...

Jeg liker det nye albumet litt bedre hver gang jeg hører det. Men det er helt klart mer kommerst enn det gamle.

Og jeg tror ikke det lages så mye dårlig musikk i dag fordi det er vanskeligere å være nyskapende. Jeg tror bare man vet bedre enn tidligere akkurat hva som slår ann. Og bruker dette. Jeg tror musikkbransjen hadde vært mye bedre uten penger, jeg..

Anonym sa...

Einig i at det er kjipt når band som ein har likt lenge blir for komersielle..berre sjå på siste plata til Sigur Ròs :|
Men meinar du at BigBang må gje seg?!:O Grett nukk at dei e komersielle, men eg tykkje no dei fortsatt laga bra musikk:)og e heilt knall live! Alt treng ikkje vere like sært veit du, Gunhild mi;) Godt å ha noko "lett-høyreleg" av og te! Men det e no berre mi meining:)

p.s. NO skal eg blir flink til å blogge;)

Gunhild sa...

Big Bang lager igrun fin musikk fremdeles, det var en helt fantastisk musikkopplevelse med dem på øye, og jeg hører ikke bare på det som er sært :P Men når det gjelder Big Bang blir det slik at jeg føler jeg har hørt det nye før.
Liker å få reaksjoner på det jeg skriver, da :)
Og siste plata til Sigur Ròs har jeg veldig sansen for, selv om det kanskje er en skive med baktanker om å selge litt mer.

HåkonB sa...

Her kommer mine tanker om musikk:)
Jeg tror at det har blitt veldig kommerst å ikke like kommersielle ting, kun fordi det er kommerst(altså flere enn ti personer nyter musikken). Det synes jeg er en ganske rar motsetning egentlig. Det har liksom blitt veldig kult å digge undergrunnsmusikk og sånt, men poenget mitt er jo at undergrunnsmusikk blir jo da plutselig ikke undergrunnsmusikk lenger, hvis alle hører på det. Og hvorfor høre på noe, kun fordi det er få som hører på det bandet? Jeg er veldig for å teste ut nye band og sjangre og sånn, men jeg er litt lei av de som liksom skal ha så peiling disse musikk som er bra, kun fordi de har en stor tilhørerskare...(de er i hvert fall sånn i tønsberg, dumme bedreviterne:P)